Barai ir restoranai skiriasi įvairiais aspektais. Restorane paprastai siūlomas platesnis maisto produktų asortimentas nei bare, o bare daugiausia dėmesio skiriama alkoholiniams gėrimams, pavyzdžiui, alui, vynui, stipriesiems gėrimams ir jų kokteiliams. Restoranuose dažnai reikia rezervuoti vietas arba juose yra specialios sėdimų vietų vietos, o baruose gali būti laisvesnių vietų, o jų skaičius ribotas. Restoranai paprastai dirba pietų ir vakarienės metu, o barai paprastai atidaromi vėliau vakare ir dirba iki vėlumos. Restoranuose dažnai dirba šeimininkas arba padavėjas, kuris rūpinasi klientais, o baruose paprastai dirba barmenai, kurie maišo gėrimus ir aptarnauja. Be to, restoranai paprastai būna didesni nei barai, juose gali būti privačių kambarių ar kiemo erdvių grupėms. Prabangiuose restoranuose dažnai reiklaujama tam tikra apranga arba „dresscode”, o į barus galite eiti su tokiais rūbais, kurie patinka Jums. Galiausiai, restoranuose gali būti siūlomos pramogos, pvz., gyva muzika, o baruose dažnai daugiau dėmesio skiriama sportui ir žaidimams. Galiausiai sprendimas, ar rinktis restoraną, ar barą, priklauso nuo to, kokios atmosferos ieškote – ar tai būtų puikus restoranas, ar neįpareigojantis vakaras su draugais.
Nepriklausomai nuo to, kur nuspręsite eiti, būkite tikri, kad visada galėsite mėgautis geru maistu ir gėrimais. Tad kodėl gi nesumaišius ir neišbandžius ir restorano, ir baro? Nuo pikantiškų patiekalų iki gardžių kokteilių – turėsite daugybę galimybių maloniai praleisti vakarą. Tai puikus būdas patirti tai, kas geriausia iš abiejų pasaulių!