| EN
| RU

Naujienos

vidinis

Austrių čempionatas

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos ir restorano „Imperial“ rugsėjo 28-ąją organizuotas austrių gliaudymo čempionatas šįmet buvo kiek kitoks, nei ankstesniais metais. Taip, jame, kaip ir pernai ar užpernai, virtuvės šefai iš geriausių Lietuvos restoranų demonstravo savo įgūdžius atidarinėjant ir patiekiant austres, o autoritetinga komisija vertino tris svarbiausius faktorius – greitį, vaizdą ir skonį. Vakaro svečius džiugino jaunieji muzikos talentai, kuriuos globoja Mstislavo Rostropovičiaus paramos ir labdaros fondas - Pagalba Lietuvos vaikams. Kviestinė publika buvo raginama prisidėti prie talentingų ir kūrybingų šalies vaikų gerovės ir galimybės save parodyti pasauliui bei šitaip garsinti Lietuvos vardą.

„Imperial“ pavadinimas miestiečiams ir sostinės svečiams jau tapo lygybės ženklu aukščiausiai klasei. Išskirtiniai svečiai susibūrė nuo gintaro spalvos krištolo sietynų žėrinčioje restorano „Imperial“ salėje, kuri visa alsuoja prabanga ir autentika: interjero kurto Amerikos dizainerių, įgyvendinto Italijos baldų meistrų. Ši vieta jau seniai garsėja nepriekaištingu aptarnavimu, ilgus metus darbo patirtį turinčių padavėjų profesionalumu ir retai sutinkamu, kilmingų gėrimų žinovu- someljė. Turbūt kiekvienas čia nors kartą apsilankęs įsiminė, kad patiekalai restorane patiekiami mados namų „Versace“ porceliano induose.

Ketvirtojo austrių gliaudymo čempionato metu kviestinė publika skanavo ne pagal vieną receptą paruoštas austres: svečiai buvo pasitikti gomurį glostančiomis, meksikietišku ritmu paruoštomis „Geay“ austrėmis su meksikietišku padažu. Užkandžiui buvo pasiūlyta raudonoji simfonija - austrės, patiekiamos su „Bloody Mary“ šerbetu. Restorano „Imperial“ virtuvės šefai karštam užkandžiui siūlė rudens rapsodiją: austres tempūroje su miško grybais ir salierų piurė. O pagrindinis patiekalas tikrai nepaliko abejingų. Svečiai skanavo užkeptas „Casino“ austres su vėžių uodegėlėmis. Desertui buvo patiekiama restorano „Imperial“ klasika: „Foie-gras Crème Brûlée“. Prie visų šių gėrybių buvo patiektas „Cattier Brut Absolu“ šampanas, kuriuo vaišino generalinis rėmėjas- „Sanitex“.

Restoranas „Imperial“- vieta kur galima surasti austrių ir dieną ir naktį- iš ryto, per pietus ir vakare.

Renginio video rasite čia: https://vimeo.com/185239332  

  • Kontaktai
  • Subačiaus g. 2, Vilnius
  • I-V 18:00 - 24:00
  • VI 12:00 - 24:00
  • VII 12:00 - 22:00
  • Rezervavimas +37052388388
  • Naujienlaiškis
  • Užsisakykite mūsų naujienlaiškį
  • order