| EN
| RU

Lietuvos virtuvės meniu

BAJORŲ MENIU

Kreminė baravykų sriuba su keptais lazdyno riešutais, čiobreliais ir baravykų kapučinu

Virtiniai su žvėriena ir grietinės-porų padažu

Tarkuotų bulvių blyneliai su Baltijos lašišos ikrais ir keptais svogūnų laiškais

Didžkukulis su jautienos ir baravykų įdaru ant antienos spirgučių pagalvėlės ir šoninės traškučiu arba didžkukulis su varškės ir kmynų įdaru, grietine

Senolių desertas – švieži agurkai ir juoda duona su medumi

ŽALIOS DEVYNERIOS (4 cl)

TREJOS DEVYNERIOS (4 cl)

Čiobrelių arbata

48.00 €

DIDIKŲ VAIŠĖS

Sraigių ikrai patiekiami su namine duona ir prieskoniniu sviestu. Vertinami nuo XVI a. laikų

Austrė, marinuota agurkų rasale. Pagal Radvilų (XVI a.) virėjo sumanymą

Bonos Sforcos (XVI a.) lazanija-skryliai su Lietuvos girių pasididžiavimais – elniena ir baravykais

Ruginės plikytos duonos ledai

Apkeptas krosnyje fazano troškinys su kelmučiais, po sluoksniuotos tešlos kepure (XVII a.)

Didikų marcipaninis tortas su riešutais, džiovintais vaisiais ir medumi (XIII a.)

Brandinta starka su pipirmėtėmis (4 cl) - pasakojama, kad senovėje pirmagimio sūnaus garbei vyrai gamindavo starką. Ąžuolo statinėse su obelų ir kriaušių lapais, paskanintą Lietuviškų pipirmečių antpilu

Voruta (8 cl) - natūralus aronijų vynas

Trys karaliai (4 cl) - manoma, kad midus yra seniausias fermentuotas alkoholinis gėrimas pasaulyje. Tai gėrimas vadinamas Šiaurės Europos vynu, gaminamas iš medaus ir vandens

Čiobrelių arbata

68.00 €